Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги Україні на 102 млн євро

09:30 07.10.2023

Міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку Нідерландів Ліше Шрайнемахер у п’ятницю оголосила про виділення чергового пакета допомоги Україні в розмірі 102 мільйони євро для підготовки до зими, підтримки реформ та інвестицій.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні нідерландського уряду.

Більшість коштів у межах нового пакета – 60 мільйонів євро – підуть на страхування експортних кредитів для нідерландських компаній, які хочуть зробити внесок у відновлення України й почати там роботу. Загальна сума фінансування цих операцій, таким чином, становитиме 120 мільйонів євро.

Ще 30 мільйонів євро підуть на закупівлю газу та постачання компонентів для відновлення й модернізації української електромережі, аби Україна підготувалась до зими – трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів.

Решта 12 мільйонів євро нового пакета допомоги підуть на підтримку нещодавно звільнених Україною територій – ремонт об'єктів питного водопостачання, електропостачання, первинної медичної допомоги та освіти, а також на впровадження реформи шляхом технічної допомоги через Міжнародний валютний фонд.

Ще на цю тему