Путін планує приїхати у Киргизстан на саміт СНД – росЗМІ

14:20 04.10.2023

12 жовтня на запрошення президента Киргизстану Садира Жапарова очільник Кремля Володимир Путін відвідає країну. 13 жовтня в Бішкеку планується саміт Співдружності незалежних держав (СНД).

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на російські киргизькі ЗМІ.

Як зазначається, Путін та Жапаров обговорять "актуальні питання двостороннього та багатостороннього порядку денного і перспективи розвитку взаємовигідного співробітництва". А також візьмуть участь у події, пов'язаній з ОДКБ.

Захід присвячений 20-річному ювілею відкриття авіаційної бази Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у киргизькому місті Канті.

13 жовтня у столиці Киргизстану має відбутися черговий саміт Співдружності незалежних держав (СНД).

За словами голови виконавчого секретаря СНД Сергія Лебедєва, очільники делегацій ухвалили рішення щодо головування у співдружності у 2023 році, яке здійснюватиметься Киргизькою Республікою, а співголовою стала Росія.

"На пропозицію Киргизької Республіки прийнято рішення провести наступне засідання Ради глав держав 13 жовтня 2023 року у Бішкеку", - сказав він

Секретар зазначив, що рішенням ради голів держав було продовжено повноваження чинного голови виконкому СНД на черговий трирічний період.

Також президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що учасники засідання Ради глав держав СНД обговорили перейменування посади виконавчого секретаря співдружності на посаду генерального секретаря.
 

Ще на цю тему