Український зерновий коридор працює без ООН, РФ і Туреччини / Карта

19:50 03.10.2023

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews продовжує відстежувати роботу зернового коридора, який працює без Росії, ООН та Туреччини.

Про те, як працює український зерновий коридор – а пройшло вже 12 суден, розповів керівник Моніторингової групи Андрій Клименко у Фейсбуці.

«І знову новини в Українському зерновому коридорі без ООН, РФ і Туреччини. 

«Маємо ще +2. (Тобто всього в нашій базі даних вже 12 суден. А якщо враховувати ті блоковані з початком Великої війни судна, що вийшли з одеських портів новим маршрутом в серпні-вересні, то маємо 17).

03.10.2023 до портів Великої Одеси прибули за українськими вантажами 2 нових судна:

  1. MARANTA (ІМО 9206669), дедвейт 5 тис тонн. Судновласник з Польщі.
  2. EQUATOR (ІМО 9363766), дедвейт 19 тис тонн. Судновласник з Греції", - повідомляє Андрій Клименко.

Фото зі сторинки Андрія Клименко

 

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Нагадаємо, в ООН зазначають, що рішення України створити морський коридор для експорту зерна є «позитивним кроком» для глобальної продовольчої безпеки, але заявляють, що продовжують зусилля щодо досягнення нової угоди з Росією про розширення Чорноморського зернової ініціативи, яка фактично припинила існування з 17 липня.
 

Ще на цю тему