Болгарія планує створити центр обслуговування бронемашин Stryker

19:40 02.10.2023

Уряд Болгарії планує створити центр технічного обслуговування американських бронемашин Stryker.

Про це повідомляє видання Naroden Liberalism, пише Мілітарний.

Технічне обслуговування бронетранспортерів цього типу в перспективі може відбуватись на підприємствах державної оборонної компанії “Терем”, яка спеціалізується на ремонті військової техніки та обладнання.

Крім обслуговування Stryker зі складу болгарської армії, компанія зможе забезпечити й обслуговування машин зі складу збройних сил інших країн.

Як стало відомо на початку вересня 2023 року, Державний департамент США погодив продаж Болгарії 183 бронемашини Stryker у різних варіантах.

Загальну вартість замовлення оцінюють в 1,5 мільярда доларів США, разом з матеріально-технічною базою, навчанням технічного персоналу та створення відповідної інфраструктури.

Потенційний продаж включає постачання:

  • 90 бойових броньованих машин XM1296 – Dragoon;
  • 17 бронетранспортерів M1126;
  • 9 броньованих інженерних машин M1132;
  • 33 командирських машин M1130;
  • 24 бронетранспортерів медичної евакуації M1133;
  • 10 машин РХБ розвідки M1135.

Завдяки цьому замовленню, керівництво компанії “Терем” хоче отримати додатковий пакет інвестицій для модернізації ремонтних майданчиків. Крім того, компанія зможе збільшити загальний оборот техніки яка буде проходити ремонт та модернізацію.

Не дивлячись на це, потенційним центром обслуговування бронемашин Stryker скоріш за все стане завод “Івайло” в столиці Болгарії.

Також завод має намір розпочати виробництво запчастин, для забезпечення боєздатності цих машин.