У Молдові починається обговорення плану приєднання до ЄС

16:20 02.10.2023

Уряд Молдови виносить на обговорення план приєднання до Європейського Союзу.

Пропозиції та рекомендації щодо проєкту приєднання до ЄС можна надіслати до МЗСЄІ до 12 жовтня 2023 року. План буде суттєво доопрацьовано після процесу оцінки, проведеної спільно з Європейською комісією.

Про це повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції (МЗСЄІ) Ніку Попеску, інформує Цензор.НЕТ.

"Документ є важливим етапом європейського шляху нашої країни, замінюючи всі попередні кроки (документи) і чітко відображаючи нашу національну мету: підготувати Молдову до вступу в ЄС до 2030 року. План стане основою процесу приєднання, за допомогою якого буде адаптовано та інтегровано Acquis communautaire в національне законодавство", - написав Попеску в понеділок у соцмережах.

За його словами, план "буде суттєво доопрацьовано після процесу оцінки, проведеної спільно з Європейською комісією" (ЄК представить звіт про прогрес країн-кандидатів у жовтні 2023 року).

"Вступ до Європейського Союзу є головною метою для нашої країни, і участь громадян має вирішальне значення для побудови більш процвітаючого майбутнього в рамках європейського співтовариства", - наголосив Попеску.

Також читайте: Посол ЄС Матернова про членство в ЄС: Євросоюз зараз не хоче втягуватися у чужі територіальні конфлікти

Він повідомив, що з документом можна ознайомитися на сайті МЗСЄІ. Пропозиції та рекомендації щодо проєкту можна надіслати до МЗСЄІ до 12 жовтня 2023 року.
 

Ще на цю тему