Агентство Світового банку застрахувало від воєнних ризиків складський комплекс у Львові

14:40 29.09.2023

Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) надало першу інвестиційну гарантію для приватних інвесторів України — страхування на суму до $9,1 млн для проєкту M10 Industrial Park у Львові.

Про це повідомило віданье« Порти Украіни» з посиланням на прес-службу Міністерства економіки.

Гарантія на здійснену інвестицію та залучене фінансування для будівництва та експлуатації складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10. Страхування покриває воєнні ризики впродовж 10 років”, — вказала прес-служба.

Як зазначили в Мінекономіки, це дозволить створити нову індустріальну та логістичну інфраструктуру, складські площі й своєю чергою сприятиме економічному розвитку регіону під час війни й відновленню країни після перемоги.

Гарантії, надані MIGA, є позитивним сигналом для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Цей крок відкриває можливості розвитку бізнесу та створення ланцюгів виробництва в різних регіонах України”, — наголосила перший віце-прем’єр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Проєкт, застрахований MIGA, буде сприяти підтримці зростання економіки України в умовах викликів, створенню нових робочих місць та податкових надходжень до бюджетів різних рівнів. А проєкт отримає сертифікацію «зеленого будівництва».

В Мінекономіки наголосили також, що гарантія MIGA надає важливий сигнал міжнародним інвесторам до активізації страхування воєнних ризиків в Україні.

Агентство з гарантування інвестицій MIGA було створене у 1988 році. Воно є членом Групи Світового банку і працює для сприяння прямим іноземним інвестиціям у країни з економікою, що розвивається. Діяльність MIGA має зменшувати ризики обмежень на конвертацію та переказ валюти, порушення контрактів урядами, експропріацію, війни та громадянські заворушення. Одна із основних місій агентства пропонувати покращення кредитних умов приватним інвесторам і кредиторам.

Ще на цю тему