Санду про падіння ракети С–300 у Молдові: Наслідок російської агресії проти України 

10:20 26.09.2023

Молдова не може провести ретельне розслідування обставин падіння ракети С-300 у селі Кіцкани, оскільки вона впала у сепаратистському регіоні Придністров’я, куди не допускають представників конституційних органів влади. 

Однак інцидент стався через війну Росії проти України. Про це заявила президентка країни Майї Санду, пише ZN.UA з посиланням на TV8.

«У мене та сама інформація, про яку говорили в міністерстві оборони і в інших державних інституціях. Ми не можемо перевірити на місці, що там сталося, оскільки це сталося в придністровському регіоні», - зазначила президентка.

Водночас очільниця держави підкреслила, що бомбардування і ракетні атаки стали наслідком війни, яку розпочала Росія проти України.

«Це сталося через війну. Бомби і ракети падають, тому що в Україні йде війна, яку розв'язала Росія. Це всім зрозуміло», - наголосила Санду.

Уночі 25 вересня під час атаки на Одеську область у селі Кіцкани впали уламки ракети С-300. Після цього до місця події виїхали місцеві силовики та сапери. Пізніше Кишинів відправив у Кіцкани своїх військових спостерігачів зі складу Спільних миротворчих сил. Як заявив прессекретар уряду Даніель Воде, походження ракети ще належить встановити, оскільки траєкторію її польоту не підтвердили незалежні джерела.
 

Теми:

Ще на цю тему