Україна закликає Німеччину зупинити відправку в Росію обладнання для виробництва боєприпасів

14:00 19.09.2023

З Туреччини до Росії їде обладнання для виробництва боєприпасів, Україна просить цьому завадити.

Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Bloomberg пише, що має доступ до листа від українського Національного агентства із запобігання корупції, в якому говориться, що в кінці вересня на російський завод повинні доставити верстат з ЧПУ виробництва Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH з Туреччини.

Верстат, що використовує комп'ютерні інструменти для виготовлення точних приладів, необхідний для виробництва осколково-фугасних снарядів, які російські загарбники використовують в Україні.

Цитата

"Щойно верстат потрапить в Росію, ми мало що зможемо зробити, щоб запобігти його використання у військових цілях Росією: час не терпить", - йдеться в листі.

Доповнення 

Відзначається, що верстат завантажили на вантажівку в Туреччині ще 30 серпня, потім його перевезли на поромі в порт на північно-східному узбережжі Чорного моря. Звідти він відправиться на ВАТ "Серовский механічний завод".

Виробник боєприпасів пов'язаний з підсанкційним "Ростехом", а в якості імпортера вказана компанія "Юмак" - постачальник низки підприємств, що потрапили під санкції, що займається виробництвом боєприпасів, снарядів та інших компонентів, які використовуються в танках і винищувачах Су і Міг.

За словами співрозмовників Bloomberg, знайомих з поставками, в минулому в Росію з інших країн потрапило й інше обладнання, вироблене цією компанією.

Ще на цю тему