Данілов: Окупантів із Криму «викуримо»

18:00 16.09.2023

Кримський півострів є українською територією і буде визволений в той спосіб, який Україна вважатиме за необхідне.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у інтерв'ю Українському Радіо, передає Укрінформ.

"Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений в той спосіб, який ми вважатимемо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть з Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є в нас в наявності", — зауважив Данілов.

За його словами, ситуація з обстрілами у Криму "буде продовжуватися, як би росіяни не галасували".

Коментуючи повідомлення про проведену в ніч проти 14 вересня спецоперацію у районі Євпаторії, в результаті якої знищено російський комплекс ППО "Тріумф", Данілов сказав, що ракетна програма, започаткована в Україні в 2020 році, дає свої плоди.

"Частина озброєння, яке уражає ворога на нашій території, зокрема в Криму, — це виконання ракетної програми й наші новітні розробки, які на сьогодні не гірші, ніж західні зразки", — наголосив він.

Секретар РНБО укотре підкреслив, що ЗСУ не будуть просити дозволу на використання зброї на території України, зокрема й у Криму.

"Є певні обмеження щодо використання західної зброї, наші обіцянки партнерам, яких ми обов’язково дотримуємося. На території Росії ми західну зброю не використовуємо. Якщо там щось відбувається, це відбувається лише з використанням нашої, вітчизняної зброї, зброї нашого виробництва", - заявив Данілов.

Нагадаємо, у ніч проти четверга, 14 вересня, військова контррозвідка СБУ та ВМС України знищили комплекс ППО "Тріумф" у Євпаторії, вартість якого може сягати $1,2 мільярда.
 

Ще на цю тему