До Бразилії прямує танкер із російською арктичною нафтою 

10:00 12.09.2023

Танкер із російською арктичною сирою нафтою наблизився до Бразилії, куди він прямував понад два тижні.

Станом на 8 вересня, танкер класу Aframax Stratos Aurora перебував у 500 милях від берегів Бразилії, повідомляє usm.media з посиланням на Bloomberg.

22 серпня танкер завантажив у Мурманську близько 650 тисяч барелів нафти. Пунктом призначення судно вказало Мадре-де-Деус, Бразилія. Де зараз перебуває танкер — невідомо, адже AIS на судні вимкнена з 28 серпня.

Якщо танкер розвантажиться в Бразилії, це буде перший випадок, коли російську нафту доставили в цю південноамериканську країну принаймні з 2016 року.

Росія була змушена переорієнтувати нафтовий експорт на далекі ринки після впровадження санкцій країнами Заходу. Загалом флагманські російські сорти Urals і Arctic купують нафтопереробні заводи в Азії, особливо в Індії та Китаї.

Хоча Бразилія стане новим ринком для російської нафти, південноамериканська країна ще з лютого збільшила імпорт російського пального.

Сиру нафту з російських арктичних терміналів зазвичай відправляють до сховищ у Мурманську, де вантажі об’єднують для подальшого експорту.
 

Ще на цю тему