Зеленський підписав закон про адміністративний устрій Криму

12:00 06.09.2023

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє пресслужба Представництва президента України в АР Крим в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим», прийнятий Верховною Радою України 23 серпня - в день проведення третього саміту Кримської платформи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт закону був розроблений Представництвом спільно з комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Після набрання чинності законом - наступного дня після його офіційного опублікування - будуть введені в дію рішення, прийняті парламентом у 2016 та 2020 роках щодо декомунізації та запровадження нового районного поділу Автономної Республіки Крим.

Головна мета закону - підготовка підґрунтя для деокупації півострова, адже військові та військово-цивільні адміністрації створюються для діяльності на території територіальних громад.

«У цьому зв’язку Закон також доручає Кабінету міністрів України протягом одного місяця визначити території та адміністративні центри територіальних громад в Автономній Республіці Крим, а протягом трьох місяців - утворити районні державні адміністрації нових районів та внести на розгляд парламенту законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим після деокупації», - наголосили в Представництві.
 

Ще на цю тему