Російські дрони впали у Румунії під час атаки на Ізмаїльський порт - речник МЗС

12:40 04.09.2023

Під час масованої атаки на портову інфраструктуру українського Подунав’я вночі 4 вересня російські ударні безпілотники впали та здетонували на території Румунії. 

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, пише видання Порти України.

«За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії», — написав Ніколенко у Facebook.

За його словами, це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО.

Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав”, — наголосив спікер МЗС.

В Одеській ОВА повідомили про масштабну атаку російських ударних безпілотників Shahed-136 на цивільну інфраструктуру Подунав’я в ніч на 4 вересня. Сили протиповітряної оборони збили 17 дронів, але були й влучання. У двох територіальних громадах пошкоджені складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств. Також від уламків внаслідок збиття виникли декілька загорянь на території цивільних об’єктів.

Вночі 3 вересня окупанти також атакували «шахедами» припортову інфраструктуру Одещини. Масована дронова атака тривала понад 3,5 години, українські захисники збили 22 безпілотники з 25. Внаслідок атаки країни-терориста постраждали двоє цивільних службовців Ренійського порту.

Як повідомлялося, Румунія «рішуче засуджує» атаки РФ на портову інфраструктуру в Одесі та області, однак ці дії не становили загрози для самої Румунії. 

Ще на цю тему