В Румунії вважають, що російські обстріли Одещини не загрожують їхньої країні

11:20 04.09.2023

Румунія рішуче засуджує атаки РФ на портову інфраструктуру в Одесі та області, однак ці дії не становили загрози для самої Румунії. 

Тим не менш, румунське Міноборони продовжує "здійснювати заходи з посиленої пильності". Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони Румунії, яке наводить Європейська правда

"Міністерство національної оборони найрішучіше підтверджує, що ці атаки на цивільні об'єкти та інфраструктуру в Україні є невиправданими та глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права", – йдеться у повідомленні.

Водночас у Міноборони слідкують за ситуацією і зазначили, що російські атаки не становили загрози для Румунії.

"Міністерство національної оборони продовжує здійснювати заходи з посиленої пильності в наземному, морському і повітряному просторі, а також заходи з посилення оборони і стримування на східному фланзі", – додали в румунському Міноборони.

Нагадаємо, у ніч на 3 вересня 2023 року російські окупанти здійснили кілька хвиль атак уданими БпЛА "Shahed-136/131" з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарськ, РФ). Усього зафіксовано пуски 25 ударних БпЛА "Shahed-136/131", які атакували південні райони Одещини. 22 із них знищено силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.
 

Ще на цю тему