Заяви РФ про «атаки» на керченський міст - це намагання виправдатися, чому його не можна використовувати - ОК «Південь»

17:00 02.09.2023

Російські загарбники вночі повідомляли про нібито атаку морських безпілотників на міст через Керченську протоку, таким чином вони намагаються напружувати ситуацію.

Про це заявила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Цензор.НЕТ.

"Те, що їм постійно щось мариться навколо «кримського» мосту, це зрозуміло. Діагноз точний - конструкція зайва", - зазначила вона.

За словами Гуменюк, зараз окупанти просто намагаються вгадати час, "коли це стане очевидно абсолютно всім".

"Те, що вони кожного разу намагаються напружувати ситуацію навколо цієї конструкції, це якраз їхня тактика. Їм якимось чином треба виправдовувати, чому немає можливості використовувати цей об'єкт транспортної інфраструктури", - пояснила речниця.

Вона додала, що підтягування резервів, поповнення запасів, яке мало відбуватися саме через цей міст, не працює в тому обсязі, на який розраховували російські військові. Тому окупантам потрібно якимось чином виправдовувати нагороджену конструкцію з підтоплених поромів навколо, постійні перекриття цього мосту і навчання, які РФ там проводить.

"Вони щоразу мають певну легенду для того, щоб пояснити свою незрозумілу іншим поведінку", - сказала Гуменюк.

Також росіяни намагаються затопленням плавзасобів вибудувати загородження, підтопивши кілька повʼязаних між собою поромів, сплетених сітками. Однак вночі до них все ж щось прорвалося, додала вона.

Нагадаємо, раніше Міноборони РФ повідомило, що сьогодні вночі було знищено 3 морські безпілотники, які намагалися атакувати незаконно збудованй міст через Керченську протоку.
 

Ще на цю тему