Міноборони РФ заявляє, що вночі морські дрони тричі атакували Керченський міст

11:00 02.09.2023

Міноборони Росії заявляє, що вночі українські морські дрони тричі атакували Керченський міст. При цьому стверджується, що всі три безекіпажні катери були знищені.

Про це міністерство оборони РФ повідомляє у Telegram, пише Центр журналістських розслідувань.

Як стверджує МО РФ, перша спроба завдання удару напівзануреним безекіпажним катером по Керченському мосту була зроблена 1 вересня близько 23:15.

«Українського морського безпілотника було вчасно виявлено та знищено в акваторії Чорного моря», – йдеться в повідомленні.

Потім, заявили в Міноборони РФ, 2 вересня близько 02:10 була зроблена нова спроба завдання удару по мосту морським дроном, який також був знищений в акваторії Чорного моря.

«2 вересня близько 02.20 мск в акваторії Чорного моря знищено третій український напівзанурений безекіпажний катер, спрямований київським режимом для терористичної атаки Кримського мосту», – стверджують у російському військовому відомстві.

Як повідомлялося, вночі 17 липня 2023 року сталася атака на Керченський міст за допомогою морських дронів, внаслідок якої обрушився один із прольотів автомобільної частини мосту. Голова СБУ Василь Малюк повідомив CNN, що для атаки на міст був використаний надводний безпілотник, який отримав назву «Морський малюк» (Sea Baby).
 

Ще на цю тему