На Кіпрі за запитом США арештували росіянина за контрабанду електроніки

14:40 01.09.2023

Громадянина РФ та Німеччини Артура Петрова заарештували на Кіпрі за незаконний експорт до Росії чутливої американської мікроелектроніки військового призначення в порушення експортного контролю США.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Міністерство юстиції Сполучених Штатів.

Затриманого обвинувачують в участі у незаконних закупівлях великої кількості мікроелектроніки американського виробництва для російської компанії, яка постачає її виробникам обладнання для військової техніки.

33-річного Петрова, який має подвійне російсько-німецьке громадянство і проживає в Росії та на Кіпрі, арештували 26 серпня в Республіці Кіпр за запитом США.

Згідно з судовими документами, разом із двома іншими росіянами він закупив для ТОВ "Електроком ВПК" – постачальника критично важливих електронних компонентів для виробників зброї та іншого обладнання в РФ – шахрайським шляхом в американських дистриб'юторів велику кількість мікроелектроніки.

Петров отримав декілька звинувачень, серед яких: змова з метою обману США, порушення експортного контролю, контрабанда, шахрайство та відмивання грошей. Кожне з них передбачає максимальне покарання від 5 до 20 років.

Раніше шведська прокуратура висунула звинувачення у шпигунстві проти Швеції і США на користь Росії підозрюваному, котрий, як вважають, займався розвідувальною діяльністю протягом дев'яти років.

Шведське слідство також вважає, що затриманий за підозрою у шпигунстві 60-річний Сергєй Скворцов організував постачання підсанкційних товарів до Росії через фінські фірми.

Теми:

Ще на цю тему