Кулеба: Україна не підпише мирну угоду, подібну до фінської 1940 року

17:20 22.08.2023

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкинув можливість підписання угоди про мир із Росією в обмін на відмову від частини своєї території.

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив під час онлайн-лекції щодо майбутнього Європи в Міжнародному університеті імені Менендеса Пелайо в іспанському місті Сантандер, повідомляє El Diario.

Очільник зовнішньополітичного відомства високо оцінив підтримку, яку отримав Київ у боротьбі проти російської агресії. На його думку, це сталося частково завдяки тому, що "світ зробив висновки з минулих помилок".

Тому, зазначив він, Україна "не підпише мирну угоду, подібну до угоди з Фінляндією" 1940 року – Московський мирний договір, за яким країна поступилася частиною своєї території Радянському Союзу.

Кулеба – критикам контрнаступу: Нам не потрібно нічого доводити
Кулеба додав, що переживши вторгнення, здобувши перемоги" в різних битвах і заручившись підтримкою, Україна "має всі шанси отримати інші мирні умови", ніж це було внаслідок радянсько-фінської, російсько-грузинської війни в 2008 році чи анексії Криму Росією в 2014 році.

Раніше президент України Володимир Зеленський іронічно прокоментував пропозицію обміняти захоплені РФ українські території на членство в НАТО.

Ще на цю тему