Придністровський конфлікт можна буде врегулювати після перемоги України – президентка Молдови

14:00 19.08.2023

У разі перемоги України у війні проти Росії може з'явитися геополітична можливість для врегулювання придністровського конфлікту на території Молдови.

Про це заявила президентка Молдови Майя Санду під час з'їзду діаспори в Кишиневі. Однак вона наголосила, що питання можна буде вирішити лише мирним шляхом, пише ZN.UA з посиланням на Radio Moldova.

«Ми живемо в мирі завдяки українській армії. І ми теж за цей час зробили все, щоб не допустити втягування нашої країни у війну. Ми зацікавлені у врегулюванні придністровського конфлікту, і я ще раз повторюю, що рішення, які ми бачимо, тільки мирні. Можливо, коли Україна переможе у війні проти Росії та поверне свої території, з'явиться геополітична можливість, яка дасть нам змогу врегулювати конфлікт мирним шляхом. У нас є бачення, як організувати ці речі, коли з’явиться така нагода», - сказала Санду.

Президентка Молдови додала, що придністровська проблема не має негайного вирішення і розв'язуватиметься поступово, тому що «все досить складно». Водночас вона наголосила, що процес реінтеграції має відбуватися таким чином, щоб він не призвів до подальшого ослаблення молдовської держави та демократичних процесів.

 

Ще на цю тему