Поблизу Японії виявили одинадцять бойових кораблів Китаю і Росії

10:00 18.08.2023

Міністерство оборони Японії у четвер виявило одинадцять китайських і російських військових кораблів, які пройшли поблизу південних японських островів у префектурі Окінава.

Про це з посиланням на оборонне відомство Японії повідомляє Kyodo, передає Укрінформ. 

Кораблі пройшли через води між головним островом префектури Окінава та островом Міяко і попрямували у Східно-Китайське море. Це був перший випадок, коли китайські та російські кораблі разом пройшли цією територією.

В Міноборони припускають, що це бойові кораблі, які брали участь у нещодавньому спільному патрулюванні Китаю та Росії в Тихому океані.

В оборонному відомстві Японії заявили, що розглядають неодноразові спільні маневри китайських і російських ВМС навколо японських островів як такі, що чітко спрямовані на демонстрацію своєї сили проти Японії.

У Міністерстві також повідомили, що дипломатичними каналами передали Китаю та Росії серйозну стурбованість таким діями їхніх військових, з точки зору національної безпеки Японії.

В Міноборони також зауважили, що у вівторок вранці виявили шість китайських кораблів, серед яких ракетні есмінці, і п’ять російських суден, у тому числі теж есмінці, за 280 кілометрів на північний схід від найпівденнішого японського острова Окіноторі в Тихому океані.


Швидше за все, ці ж кораблі були помічені і в липні, коли вони проходили через протоку Соя між Хоккайдо і Сахаліном до Охотського моря після проведення спільних навчань у Японському морі.

Ще на цю тему