Контейнеровоз JOSEPH SCHULTE доводить, що «зерновий коридор» з українських портів можливий без Росії – Клименко / Карта

21:48 16.08.2023

Моніторінгова група «Інституту Чорноморських Стратегічніх Досліджень» та BlackSeaNews продовжує відстежувати маршрут контейнеровоза JOSEPH SCHULTE, першого судна, що вийшло тимчасовим коридором з порту Одеси.

Про те, де зараз перебуває контейнеровоз JOSEPH SCHULTE повідомляє головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко у Фейсбуці.

«Станом на зараз контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (ІМО 9605243) перебуває в територіальному морі Румунії. 

Лінія треку судна дозволяє зробити висновок, що він йшов новим коридором і лише двічі на коротких відрізках маршруту виходив за межі територіального моря України.

Цим доведено, що "зерновий коридор" з українських портів можливий без Росії. 

Ну й окремий величезний "політичний привіт" тим нашим друзям, партнерам і союзникам (за всієї поваги за їхню допомогу Україні), які досі мають ірраціональний екзистенційний страх перед Росією і не підтримували (саме так кажуть наші іноземні інсайдери...) навіть можливість того, що продемонстровано сьогодні.

Чомусь я впевнений у 2-х речах (це виключно мої припущення, не більше: 

  • 1. що вмовити судновласника дати добро на цей рейс було дуже нелегко;
  • 2. що скоріш за все екіпаж на контейнеровозі JOSEPH SCHULTE був українським (жодні моряки в світі, так мені здається, не змогли б так ризикнути - особливо після нічної атаки ворога на дунайські порти). Честь!»

Довідка: фіолетова лінія - межа 12-мильної зони (того, що називають "територіальні води"). Фото: А. Клименко, Фейсбук.

Нагадаємо, контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) першим вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України".

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему