Андрій Клименко: Зупинка та огляд турецького суховантажного судна SUKRU OKAN патрульним корветом «Василий Быков» Чорноморського флоту РФ

18:17 13.08.2023

17 липня МЗС РФ оголосило, що припинення зернової угоди означає відкликання «гарантій безпеки» судноплавства в Чорному морі, а також згортання морського гуманітарного коридору і закриття спільного координаційного центру (СЦК) у Стамбулі.

Також з 00:00 мск 20 липня всі судна, незалежно від прапора, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться Росією як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews на основі власного моніторингу відстежує ситуацію зі свободою судноплавства у Чорному морі. Про зупинку та огляд турецького суховантажного судна SUKRU OKAN патрульним корветом «Василий Быков» Чорноморського флоту РФ повідомляє Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи, на своїй сторінці у Facebook.

«Отже, візуалізація зупинки та огляду турецького (!!!) суховантажного судна SUKRU OKAN патрульним корветом «Василий Быков» Чорноморського флоту РФ 13.08.2023 о 06:40 місцевий час.

Судно було зупинено орієнтовно в місці, що вказано на карті, тобто майже одразу при виході за межі територіального моря Туреччини. Це приблизно 12 км (6,5 миль) від морського кордону Туреччини (фіолетова лінія).
Після зупинки та огляду вказало змінений порт призначення з українського Ізмаілу на румунський порт Суліна.


Поки це все. Далі побачимо. Цікаво, як відреагує Туреччина. Інформація по судну нижче:
SUKRU OKAN, IMO: 8311560
Vessel Type - Detailed: General Cargo
MMSI: 511100865
Call Sign: T8A4116
Flag: Palau [PW]
Summer DWT: 3270 t
Length Overall x Breadth Extreme: 86.35 x 14 m
Year Built: 1989
Home Port: ISTANBUL
Ship manager/Commercial manager OG SHIPPING LTD Ofis 1, Semt Yenikoy, 2410 Sokak, Limonluk Mah, 6, Yenisehir, Mersin, Turkey.
Registered owner OG SHIPPING LTD Ofis 1, Semt Yenikoy, 2410 Sokak, Limonluk Mah, 6, Yenisehir, Mersin, Turkey.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему