Після атаки на російський десантний корабель танкери та суховантажі в тому регіоні «заховалися» – Клименко / Карта

08:00 07.08.2023

У ніч на 4 серпня надводні безпілотники уразили російський десантний корабель «Оленегорский горняк» у бухті Новоросійська.

Відразу після пошкоджень завданих російському десантному кораблю, танкери та суховантажні судна, що знаходяться на південь від мосту через Керченську протоку, вимкнули передавачі АІС, повідомляє головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко у Фейсбуці:

«Відчуваєте різницю?

Танкери та суховантажні судна після атаки на десантний корабель ВМФ РФ "Олєнєгорскій горняк" вимкнули передавачі АІС (The automatic identification system (AIS) на зовнішньому рейді порта Новоросійськ до морскього кордону РФ (12-мильна зона).

Це не забороняється при плаванні в умовах підвищенного ризику для безпеки суден.

Це ще не всі наслідки. Про решту - трохи пізніше», - написав Андрій Клименко.

Як повідомлялося, атака на російський десантний корабель «Оленегорский горняк» у бухті Новоросійська вперше поставила під загрозу інфраструктуру експорту нафти РФ, яка є одним з джерел фінансування війни проти України, вважає видання Financial Times.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему