14 бізнесменів з окупованого Криму отримали підозру за фактом колабораціонізму

18:20 01.08.2023

Прокуратура автономної Республіки Крим і міста Севастополя повідомила про підозри ще 14 колаборантам з Криму, які співпрацюють з окупантами на півострові.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Telegram, пише видання qirim.news.

Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що підозрювані, починаючи з 2022 року, постачають товари та забезпечують роботу низки окупаційних адміністративних та силових структур на півострові, які фінансуються з російського держбюджету в рамках оборонного замовлення ворога.

Зокрема, підозрювані співпрацюють з управліннями міністерств надзвичайних подій та внутрішніх справ по Криму, їх структурними підрозділами, а також незаконно створеними прокуратурою міста Севастополь і військовою прокуратурою Чорноморського флоту, - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що загалом за свою співпрацю з рф підозрювані отримали з держбюджету росії понад 41 млн російських рублів, що дорівнює вартості понад 150 дронів моделі DJI MAVIC 3.
 

Ще на цю тему