У Молдові ще на 60 днів продовжили режим надзвичайного стану через війну в Україні

19:20 31.07.2023

У Молдові ще на 60 днів продовжили режим надзвичайного стану через війну в Україні. Таке рішення ухвалив парламент на засіданні 31 липня на запит уряду. За проголосували 55 депутатів від правлячої партії «Дія та солідарність» (PAS).

Передає УНН із посиланням на newsmaker.

Деталі

Із пропозицією продовжити режим НП виступив перед депутатами прем’єр-міністр Дорін Речан. Він продемонстрував фільм про війну в Україні.

“Я хотів, щоб усі побачили ці кадри та зрозуміли, що ця війна поряд з нами. Нині ж вона підійшла ще ближче, особливо останнім часом, коли обстрілюють цивільну інфраструктуру в Одесі, Рені. ... Я вже не говорю про порушення логістичних ланцюжків. Також звернемо увагу на гібридну війну, яку росія веде проти Молдови. Протягом дії надзвичайного стану уряд діяв відповідально, використовував цей інструмент виключно для вирішення проблем громадян і уряд цим інструментом не зловживав”, — заявив прем’єр.

Він закликав депутатів продовжити режим НП ще на 60 днів, починаючи з 3 серпня.

“Війна триває. І уряд має оперативно реагувати, коли безпека країни під загрозою, або необхідно забезпечити безперервність надання послуг електропостачання та газопостачання”, — додав Речан.

Депутати схвалили його пропозицію.

Ще на цю тему