Президентка Грузії засудила рішення передати сухумський аеропорт Росії

18:40 27.07.2023

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на рішення так званого парламенту окупованої Росією Абхазії передати РФ аеропорт у Сухумі.

Про це, як пише "Європейська правда", вона написала у Twitter.

Коментуючи рішення російських колаборантів в Абхазії, грузинська лідерка назвала його "протиправним".


"Я категорично засуджую і протестую проти рішення т.зв. парламенту тимчасово окупованої Абхазії передати Росії стратегічний об'єкт – сухумський аеропорт", – заявила Зурабішвілі.

"Це протиправна дія Росії, яка потребує категоричної та твердої реакції міжнародної спільноти!", – резюмувала президентка Грузії.

26 червня так звані "депутати" абхазького "парламенту" ратифікували угоду між "урядом" в Сухумі та урядом Росії про здійснення російською юридичною особою інвестиційного проєкту з відновлення діяльності та подальшої експлуатації сухумського аеропорту.

Аеропорт був закритий за розпорядженням влади Грузії після грузино-абхазької війни в жовтні 1993 року. Міжнародна організація цивільної авіації ICAO анулювала код аеропорту і видалила інформацію про нього зі своїх документів.

Абхазія, розташована в північно-західній частині Грузії на узбережжі Чорного моря, вела війну за відокремлення від Грузії в 1992-93 роках.

Після насильницької окупації частини території Грузії російськими військами у 2008 році "незалежність" самопроголошеної Абхазії визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру та Сирія.

Ще на цю тему