США відстежуватимуть дії росії в Чорному морі 

12:00 22.07.2023

Сполучені Штати закликають Москву повернутися до виконання «зернової угоди» та наголошують, що уважно стежитимуть за діями РФ у Чорному морі.

Про це заявив у четвер під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми, вочевидь, продовжуємо закликати Росію повернутися до «зернової угоди», і ми дуже уважно стежитимемо за тим, як вони вирішать поводитися в цьому зв’язку»,- зауважив Кірбі.

Представник США підкреслив, що цивільні кораблі в Чорному морі намагаються доставити продовольство людям, які його потребують. За його словами, «не існує жодних легальних підстав для нападу на цивільне судно, яке йде в український порт за продуктами».

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Росія заявила про вихід із Чорноморської «зернової угоди», укладеної в липня минулого року в Стамбулі. Після цього міноборони РФ заявило, що розглядатиме судна, що йдуть в українські порти, як військові цілі.

Адміністрація США висловила глибоку стурбованість у зв’язку з російськими атаками на українські портові міста, назвавши це спробою Кремля відновити морську блокаду українських портів.
 

Ще на цю тему