російські школи навчатимуть дітей бойовому застосуванню дронів

15:40 21.07.2023

У російських школах з 1 вересня в рамках курсу початкової військової підготовки будуть вивчати основи бойового застосування безпілотників.

Про це повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

росЗМІ посилаються на заяву заступника голови ради з розвитку цифрової економіки при раді федерації сенатора артема шейкіна. За його словами, пропозицію навчання школярів бойовому застосуванню дронів "було вироблено в ході роботи секції ради з розвитку цифрової економіки при раді федерації і направлено міністру оборони росії".

"Пропозицію було розглянуто і підтримано, в тому числі і міносвітою", - стверджує він.

російське міноборони заявляє, що в рамках програми передбачено "вивчення видів, призначення, тактико-технічних характеристик і загальних пристроїв, ведення розвідки місцевості та способів протидії противнику БпЛА".

"Програма схвалена міністерством освіти росії та планується до реалізації в освітніх організаціях і навчально-методичних центрах військово-патріотичного виховання молоді "авангард" з вересня поточного року", - йдеться в заяві.

Додамо

Запроваджувати в школах курси з управління беспілотниками в кінці квітня закликав президент путін. росЗМІ повідомляють, що російські школи вже почали закуповувати посібники і обладнання, необхідне для навчання дітей управління дронами.

Наприклад, відповідні заявки на купівлю виявили журналісти на сайті держзакупівлі від шкіл санкт-петербурга, калінінграда, якутська та південно-сахалінська.

З 1 вересня 2023 року курс "Основи безпеки життєдіяльності" (ОБЖ) в російських школах буде містити початкову військову підготовку. Раніше повідомлялося, що учні 10-11 класів будуть вивчати правила стрільби з автомата Калашникова, принципи дії ручних гранат і надання першої допомоги в бою.

Ще на цю тему