МОК заборонив Лондону проводити відбір на Олімпіаду-2024 через росіян та білорусів

09:00 20.07.2023

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив Лондон права на проведення кваліфікаційних змагань з нових видів спорту на Олімпіаду-2024 через позицію щодо участі російських та білоруських спортсменів.

Про це пише Українська правда з поиланням на The Times.

Виконавча рада МОК повідомила Британську олімпійську асоціацію (BOA), що вона більше не розглядатиме Лондон як місце проведення змагань і зараз вивчає інші альтернативи в Європі для проведення цієї серії.

Рішення МОК пов'язане з наполяганням уряду Великої Британії на тому, що російські та білоруські спортсмени повинні підписати особисту декларацію про нейтралітет і погодитися не підтримувати війну в Україні, якщо вони хочуть брати участь у змаганнях у країні.

Спортсмени також повинні заявити, що вони не підтримуватимуть керівництво президента Росії Володимира Путіна, і що вони не можуть отримувати державне фінансування від Росії.

Видання повідомляє, що рішення викликало занепокоєння в британських олімпійських колах, які сподівалися на виступ британських спортсменів у нових видах спорту перед рідною публікою в рамках їхніх зусиль, спрямованих на те, щоб завоювати місце в Парижі наступного місяця. Тепер для цього їм доведеться їхати за кордон.

" Ми вкрай розчаровані… Це особливо прикро для тих британських спортсменів, які зараз втрачають перевагу відбору до Парижу перед пристрасною домашньою публікою", - сказав представник BOA.

Відповідно, заборона стосуватиметься таких видів спорту, як брейкінг (брейк-данс), скейтбординг, спортивне скелелазіння та BMX фрістайл.
 

Ще на цю тему