Україна планує вирощувати медичний канабіс у Криму після деокупації півострова

14:20 14.07.2023

Якщо в Україні легалізують медичний канабіс, то після деокупації Криму рослину можуть вирощувати на півострові.

Саме ця ідея міститься у «Стратегії економічного відновлення Криму», написала постпред президента в АРК Таміла Ташева, пише ZN.UA.

Вона зауважила, що цей пункт увійшов до стратегії, над якою минулого року працювали Мінінфраструктури, Центр оборонних стратегій та Київська школа економіки.

"Також у документі пропонують сприяти виробництву ліків на основі канабісу і продавати їх іншим країнам, де ця речовина вже легалізована», - додала Ташева.

Нагадаємо, 268 депутатів Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт №7457 про застосування медичного канабісу в Україні. Проєкт закону розширить доступ людей до препаратів на основі медичного канабісу, необхідних для лікування низки хвороб. Зокрема онкозахворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок бойових дій в Україні. Законопроєкт ще мають розглянути у другому читанні. Водночас прийняти ці законодавчі норми нещодавно закликав президент Володимир Зеленський.

Про перспективи легалізації медичного канабісу в Україні читайте у матеріалі Вікторії Подворчанської для ZN.UA "Куди рухаються законодавчі ініціативи щодо медичного канабісу".

Ще на цю тему