Попри санкції, російський ОПК нарощує випуск далекобійних ракет різних типів

20:00 06.07.2023

Російський ОПК виготовляє близько 100 далекобійних ракет різних типів. І, судячи з усього, надалі "оборонка" РФ буде збільшувати цю цифру.

Російський оборонно-промисловий комплекс за один місяць виготовляє близько 100 ракет різних типів, які окупанти використовують для терористичних обстрілів України – такі дані в інтерв’ю виданню "Укрінформ" наводить представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пише DEFENSE EXPRESS

Так, сьогодні варто констатувати той факт, що російська "оборонка" не тільки зберігає, але й нарощує темпи виробництва далекобійного ракетного озброєння різних типів.

Наприклад, за місяць окупанти можуть виробляти понад 10 ракет для ОТРК "Искандер", до 30 крилатих ракет "Калибр" морського базування і ще до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, серед яких і аеробалістичні ракети "Кинжал".

Причому, як відзначає Громов, збільшення темпів виробництво пов’язане як і з тим, що підприємства російського ОПК переходять на цілодобовий режим роботи, так і з тим, що РФ навчилася обходити санкції шляхом закупівлі необхідних комплектуючих.

Так, у нещодавньому звіті санкційної групи Єрмака-Макфола йдеться про те, що, наприклад, у російській ракеті Х-101, яка 13 червня вдарила по будинку у Кривому Розі, було знайдено 53 критичні компоненти, які потрапили до РФ з "демократичних країн".

А такі ракети, як "Искандер" чи "Кинжал" взагалі мають найбільше всього компонентів західного походження, як раніше розповідали у ГУР МОУ. Ну і водночас можна згадати той факт, що рашисти стали активніше бити по Сходу України із ОТРК "Искандер".

Водночас загалом у російській зброї було знайдено 1057 закордонних компонентів, поставлених від 155 компаній. Що дозволяє РФ нарощувати темпи виробництва зброї для війни в Україні.
 

Ще на цю тему