Спецтрибунал для Росії. ОБСЄ ухвалила важливе рішення

09:30 02.07.2023

Уперше міжнародна організація засудила рашизм як державну ідеологію РФ

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на пленарній сесії схвалила резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини проти України. Про це повідомила заступниця голови депутатської фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук у Facebook.


За її словами, уперше міжнародна організація засудила рашизм як державну ідеологію РФ.

«Нарешті, резолюція підтримує створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України з метою притягнення до відповідальності російських посадових осіб, а також закликає засудити російську державну ідеологію рашизму», – написала нардепка.

Крім того, у резолюції Парламентська асамблея ОБСЄ закликає скликати статутні засідання лише у країнах, які підтримують візові заборони для російських парламентаріїв. А в країнах, які готові видавати візи громадянам РФ, засідання не проводитимуться.

Також у резолюції є заклик не призначати російських парламентаріїв, які підтримують війну, на відповідальні посади в Асамблеї до припинення агресії.

До того ж постійний комітет асамблеї підтримав рішення щодо створення Спеціального комітету на підтримку парламенту України для кращої координації консультацій між парламентаріями щодо широкого кола питань, пов'язаних із повномасштабним вторгненням РФ, а також для надання допомоги народу України.

Ще на цю тему