У Білорусі заблокували кілька українських ЗМІ через "дискредитацію" Лукашенка

09:40 29.06.2023

Прокуратура Вітебської області Білорусі розпорядилась "обмежити доступ" до сайтів кількох популярних українських інтернет-видань через "інформацію екстремістського характеру".

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури Білорусі, яке цитує "Європейська правда".

Блокування стосується сайтів українських видань "Главред", hromadske, news.online і "Трибун", а також порталу "Спектр".

"На зазначених порталах розміщувалася інформація екстремістського характеру, що спонукала громадян до протидії державній владі Республіки Білорусь у зв'язку із ситуацією щодо ПВК "Вагнер", – заявили в білоруській прокуратурі.

Прем'єрка Естонії: Білорусь – непередбачувана й небезпечна, як і Росія
Крім того, за версією Мінська, "Главред", hromadske і news.online також повідомляли "недостовірні відомості, що дискредитують президента Республіки Білорусь".

Нагадаємо, минулих вихідних керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин розпочав, а потім скасував заколот через критику російського військового керівництва. За домовленістю із самопроголошеним білоруським президентом Лукашенком Пригожин вирушив у Білорусь.

Після цього міністри закордонних справ двох країн Балтії у вівторок закликали НАТО зміцнити свої східні кордони у відповідь на дислокацію бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" в Білорусі.

Теми:

Ще на цю тему