Президент Чехії заявив, що його країна перебуває в інформаційній війні з Росією

17:40 23.06.2023

Президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна втягнута в інформаційну війну з Росією.

Про це він сказав у своїй вступній промові на конференції "ЗМІ та Україна" в Празі в четвер, передає "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Організатор конференції, Чеське радіо, стало мішенню масованої хакерської атаки в день проведення заходу, в результаті чого сайт був недоступним з самого ранку четверга. Чеське радіо повідомило, що кібератака, схоже, була здійснена на саму конференцію.

Чехія веде з Росією інформаційну війну, а не звичайну, заявив Павел на конференції, додавши, що підґрунтя для війни Росії в Україні закладалося в інформаційному просторі задовго до вторгнення.

Справді, першою ціллю військових агресорів у воєнний час є інформація, тому що відокремлення людей від правди допомагає агресорам перемогти, додав чеський президент.

Четвер був напруженим днем для хакерів, оскільки веб-сайт Міністерства закордонних справ Чехії також зазнав DDoS-атаки з боку прокремлівського хакерського угруповання NoName протягом дня. DDoS-атаки полягають у перенаправленні великого обсягу інтернет-трафіку на веб-сайти, що перевантажує їхні сервери і призводить до їхнього виходу з ладу.

Теми:

Ще на цю тему