Китай та Росія запустять безвізовий туристичний режим

10:00 23.06.2023

Російська сторона вже відправила до Китаю список туристичних організацій, які готові до прийому китайських туристів на 2023-2024 роки

Китай і Росія найближчим часом запустять безвізовий туристичний режим. У китайському місті Хейхе відбулось засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі туризму Російсько-Китайської комісії з гуманітарного співробітництва. Про це пише Telegram-канал «Китайська панорама».

Сторони домовилися, що КНР протягом двох тижнів надасть Росії список китайських туроператорів (РФ свій список уже надав).Це дозволить запустити груповий безвізовий простір між двома країнами. Туристи з Китаю і Росії зможуть до 15 днів перебувати без віз на території країни-агресора. Мова про подорожі, які будуть організовувати туроператори за міжугорядовими угодами між КНР і РФ.

У травні міністр економічного розвитку РФ Максим Решетніков уточнював, що російська сторона вже відправила до Китаю список туристичних організацій, які готові до прийому китайських туристів на 2023-2024 роки.

«Розраховуємо, що ми з ними (Китаєм) обміняємося і, за даними МЗС Росії, з Китаєм запустимо (безвізовий режим) у липні», – сказав Решетніков.

Росія також отримала від Ірану офіційний список уповноважених туроператорів для безвізових групових обмінів. «Ми зараз останні бюрократичні етапи проходимо», – пояснив глава Мінекономрозвитку. Також Китай нещодавно встановив безвізовий режим із сусіднім Казахстаном.

Теми:

Ще на цю тему