Залізниця Молдови підвищить тарифи на транзитні перевезення з 1 липня

14:00 21.06.2023

З 1 липня 2023 року наберуть чинності нові тарифи на транзитні залізничні перевезення територією Молдови.

Про це йшлося під час наради представників «Укрзалізниці» із залізничниками Румунії та Молдови 20 червня, передає Rail.insider.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, тарифи зростуть не на всі номенклатури вантажів. Зокрема, рудних вантажів, дерева та контейнерів підвищення не торкнеться.

Водночас тариф на перевезення мінеральних добрива на дільниці Велчинець—Унгени зросте на 9,7% (коефіцієнт зросте з 0,62 до 0,68). Вартість транспортування нафтопродуктів на дільницях Велчинець—Унгени, Унгени—Велчинець також зросте на 9,8% (коефіцієнт підвищиться з 0,53 (вагони перевізника) та 0,51 (власні вагони) до 0,58 та 0,56 відповідно).

За словами представника «Укрзалізниці», зерно «додасть» 8% (коефіцієнт збільшиться з 0,92 до 1).

Водночас у залізниці Молдови не змогли ні підтвердити, ні заперечити дані щодо збіжжя. У розміщеній на сайті перевізника інформації щодо коефіцієнтів до транзитних тарифів зернові не згадуються.

Що ж до надання знижки на транзитні перевезення зернових вантажів територією Молдови в напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац, то наразі питання все ще не вирішене.

Ще на цю тему