Молдова завершує розробку нових залізничних тарифів на перевезення українського зерна

20:20 15.06.2023

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський і міністр сільського господарства та харчової промисловості Молдови Володимир Боля провели чергову онлайн зустріч, на якій обговорили поточний стан у переговорах щодо зниження тарифу на залізничні перевезення української агропродукції через Молдову.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Молдовська сторона повідомила про завершення формування пропозицій щодо нових тарифів в залежності від гарантованого обсягу перевезень української сільськогосподарської продукції. Наступного тижня такі пропозиції повинні бути передані для вивчення українській стороні», — зазначила прес-служба.

Боля зазначив, що Молдова зацікавлена в тому, щоб об’єми перевезень зросли, але при цьому обсяги автоперевезень скоротилися, це можливо лише у випадку значного зростання перевезень молдовською залізницею. Це відповідає інтересам обох країн: молдовської залізниці та учасникам ринку. В свою чергу Сольський подякував за співпрацю і підтримку. 

Нині тривають переговори Києва і Кишинева щодо умов перевезення українського зерна територією Молдови. Як повідомив Мінагропрод на початку червня, найближчими тижнями українська та молдовська залізниці мають повідомити про досягнуті домовленості, які мають знизити тарифи на залізничні перевезення територією Молдови в напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац.

Ще на цю тему