Гуманітарну допомогу для Херсонщини вже виділили 19 країн

08:00 13.06.2023

Гуманітарну допомогу для постраждалих від підриву Каховської ГЕС уже виділили 19 країн. Допомога 12 країн уже прибула.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«19 країн уже виділили гуманітарну допомогу, із них гуманітарна допомога 12 країн уже прибула; далі прибуватимуть із решти семи, плюс додаватимуться країни, з якими ми працюємо. Що включає ця гуманітарна допомога – там уже надійшло понад 150 генераторів, трохи більш як 120 надувних човнів… 400 помп і насосів… здається, пів мільйона таблеток для знезараження води й інші речі. Пальне, питна вода», - сказав він.

Міністр поінформував, що паралельно розгорнули роботу на правобережжі ООН, міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Відповідно до нашої домовленості, яку ми досягнули минулого четверга з ООН, координатор ООН в Україні Деніз Браун пообіцяла мені подвоїти зусилля з надання допомоги. Вони це дійсно зробили, і вони пообіцяли підготувати місії, готові вирушити на лівий берег, щоб полегшити гуманітарні наслідки», - відзначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що місія сформована й миттєво отримала від України відповідно до обіцянок гарантії безпеки, тоді як Росія – як окупант – наразі відповіді не надала. Міністр також відзначив, що побачив початок роботи МКЧХ на правому березі.

Ще на цю тему