Вода в Херсоні опустилась ще на 64 сантіметри

12:40 12.06.2023

Вода в Херсонській області продовжує спадати. 

Так, порівняно із вечором 11 червня рівень води у Херсоні опустився на 64 сантиметри та тепер складає 3,29 метра, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пише ZN.UA.

«Вода починає відходити і станом на цю годину досягла 3,29 метра», - повідомив він сьогодні вранці.

Щодо підтоплених населених пунктів, то ситуація в області залишається без змін – підтоплено 46 міст та сіл, з яких 32 на правому березі та 14 на лівому.

«Операція із порятунку людей триває попри обстріли. Тільки з Херсона евакуювали 2318 людей. На лівому березі ситуація залишається критичною. Росіяни блокують евакуацію, відкриваючи вогонь у спину. Але вона триває, звідти уже витягнули 112 людей», - додав Прокудін.

Ввечері 11 червня росіяни обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з лівого берега Херсонської області. Окупанти відкрили вогонь у спини цивільним. На жаль троє людей загинули, ще десять отримали поранення.

У ніч на 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого були затоплені сотні населених пунктів нижче за течією Дніпра, частково постраждало й місто Херсон. 

Станом на день 11 червня відомо про загибель внаслідок повені п'ятьох людей на правому березі Дніпра та восьми на лівому. Ще 35 жителів правобережжя вважаються зниклими безвісти. Щодо лівого берегу ситуація не відома
 

Ще на цю тему