Німеччина надала притулок лише 55 росіянам призовного віку після початку війни

19:40 24.05.2023

Сотні росіян попросили притулку в Німеччині після початку російської агресії проти України і лише в поодиноких випадках отримали його.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Spiegel.

Згідно з відповіддю Федерального міністерства внутрішніх справ на запит партії "Ліві", лише 55 російських громадян чоловічої статі призовного віку отримали притулок у Німеччині в період з 24 лютого 2022 року до кінця квітня цього року.

Загалом 2485 громадян Росії чоловічої статі призовного віку подали заяви про надання притулку в Німеччині. У 814 випадках були прийняті рішення за заявами, 88 з них – негативні. У 671 випадку відбулося "формальне завершення провадження".

Міністерство описує "рішення в рамках Дублінської процедури" або "відкликання заяви про надання притулку" як "формальне завершення процедури".

Згідно з Дублінською процедурою, країна ЄС, до якої шукач притулку вперше в'їхав, відповідає за розгляд його заяви про надання притулку. Це робиться для того, щоб запобігти поданню прохань про притулок в декількох країнах одночасно.

Згідно з відповіддю міністерства, 1671 провадження все ще перебуває на розгляді. 

Нагадаємо, головнокомандувач ВПС Німеччини Інго Герхартц заявив, що країна може приєднатися до "коаліції винищувачів" для України, незважаючи на те що в бундесверу немає F-16, про які просить Київ.

Теми:

Ще на цю тему