Апеляційний суд підтвердив перемогу в Гагаузії кандидатки від проросійської партії «Шор»

10:40 23.05.2023

Апеляційна палата міста Комрат, адміністративного центру молдовської Гагаузії, 22 травня визнала перемогу кандидатки від проросійської партії "Шор" Євгенії Гуцул на виборах башкана (голови). 

Про це повідомило видання Newsmaker, пише Європейська правда.

Після оголошення рішення Гуцул вийшла до людей, які зібралися біля будівлі суду, і заявила, що саме завдяки громадській підтримці вдалося домогтися визнання виборів.

14 травня в Гагаузії відбувся другий тур виборів башкана автономії. Згідно з даними Центрвиборчкому, перемогу здобула Гуцул, яка отримала 27 376 (52,39%) голосів виборців. 

За незалежного кандидата Григорія Узуна, якого підтримувала ще одна проросійська партія – соціалісти, – проголосували 24 913 виборців (47,61%).

Національний центр боротьби з корупцією на другий день після голосування вилучив списки виборців у Гагаузії в межах справи про незаконне фінансування політичної партії та підкуп виборців. Прихильники партії "Шор" вийшли на протест біля ЦВК Гагаузії.

Прем'єр Молдови заявив про численні порушення на виборах у регіоні, а згодом стало відомо про вісім справ щодо порушень з фінансуванням кандидатів.
 

Ще на цю тему