В Грузії прокоментували повідомлення про початок морських вантажних перевезень до Новоросійська

09:40 23.05.2023

Агентство морського транспорту Грузії прокоментувало повідомлення про початок регулярних вантажних перевезень за морським маршрутом між російським містом Новоросійськ та Батумі.

Раніше у Вірменії заявили, що між Росією та Грузією за маршрутом Новоросійськ-Батумі-Новоросійськ розпочались вантажні перевезення по морю, пише Європейська правда.

У Агентстві морського транспорту Грузії підтвердили, що у квітні дійсно були два рейси за зазначеним маршрутом. Однак у Тбілісі кажуть, що вантажоперевезення – нерегулярні та комерційні.

"Судно під прапором Палау Haci Musa Ucak (IMO 9128544) у квітні справді виконало два комерційні рейси між Новоросійськом і Батумі. Хочемо підкреслити, що це нерегулярний рейс, який має повністю комерційний характер", – заявили у відомстві, додавши, що схожі рейси здійснюють систематично.

За інформацією грузинського відомства, компанія, якій належить зазначене судно, не занесена до санкційного списку, вона планує й надалі виконувати комерційні рейси.

"Що стосується вантажу, то він є транзитним і призначений для Республіки Вірменія. Агентство морського транспорту Грузії у співпраці зі Службою доходів Мінфіну постійно інспектує як судна, так і судновласників щодо міжнародних санкцій. Відповідно, якщо судно або власник судна перебувають у санкційному списку, йому не дозволяють заходити до портів Грузії та проводити відповідні процедури", – йдеться в заяві.

За останні дні Грузія дозволила трьом авіакомпаніям виконувати прямі авіарейси до РФ, зокрема й тим, що обслуговували польоти до анексованого Криму. Перші рейси вже відбулися 10 і 20 травня.
 

Ще на цю тему