Ердоган похизувався "особливими відносинами" з Путіним

08:30 20.05.2023

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його "особливі відносини" з російським президентом Владіміром Путіним дозволили продовжити ще на два місяці Чорноморську зернову ініціативу.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю телеканалу CNN.

За словами турецького президента, Анкара має особливі відносини Москвою, й вони зростають, незважаючи на все більший тиск на Туреччину з тим, аби вона сприяла посиленню західних санкцій проти РФ.

"Ми не перебуваємо на тому етапі, коли будемо вводити санкції проти Росії, як це зробив Захід. Ми не залежимо від санкцій Заходу. Ми сильна держава і у нас позитивні відносини з Росією", – сказав він.

Ердоган підкреслив, що Росія і Туреччина потребують одна одну "в усіх сферах".

Коментуючи продовження на два місяці "зернової угоди", президент Туреччини наголосив: "Це стало можливим завдяки нашим особливим відносинам з президентом (Владіміром – Ред.) Путіним.

Як відомо, Анкара намагається збалансувати свої добрі зв'язки як з Москвою, так і з Києвом в умовах війни. Вона принципово виступає проти санкцій, але заявила, що не дозволить їх обходити в Туреччині, і що російські військові не зможуть використати жодну поставлену продукцію у військових цілях.

Ще на цю тему