США приймають рішення про передачу нових озброєнь Україні після оцінки ситуації на полі бою – Держдеп

12:40 18.05.2023

У Держдепі заявили, що для передачі Україні бойових систем США будуть разом із партнерами оцінювати розвиток ситуації на полі бою.

Про це сказав на брифінгу заступник речник Держдепартаменту США Ведант Пател, коментуючи ініціативу Великої Британії та Нідерландів щодо створення міжнародної коаліції винищувачів для України, повідомляє "Європейська правда".

"Низка країн активно залучена до ширших зусиль задля зміцнення апарату безпеки наших українських партнерів. США на кожному етапі цього конфлікту робили кроки для того, щоб наші українські партнери мали засоби, необхідні їм для захисту себе, для захисту своєї територіальної цілісності", – сказав він.

Представник Держдепу зазначив, що останнім часом увага приділялася посиленню протиповітряної оборони України, і це дало результат.

"І ми продовжуватимемо взаємодіяти з нашими партнерами щодо будь-яких додаткових засобів, які можуть бути надані в майбутньому… Ми продовжимо оцінювати, які системи мають сенс з урахуванням ситуації та обставин у сфері безпеки на місцях", – додав Пател.

Ще на цю тему