Молдова приєдналася до ще одного пакету санкцій ЄС проти Росії

10:20 18.05.2023

Цього року Молдова приєдналася до ще одного пакету санкцій проти РФ. Йдеться про обмеження проти певних людей з різних країн, які залучені до процесів, що порушують права людини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску, яку приводить NewsMaker.

"Для Євросоюзу дуже важливо те, що і нові члени, і майбутні члени беруть участь у цьому спільному зусиллі щодо захисту Європи від інших агресивних гравців, а також щодо просування європейських інтересів", - йдеться у заяві.

Попеску пояснив, що в ЄС є 38 санкційних пакетів. За його словами, Молдова приєдналася до 21 із них, до 7 її не запрошували приєднуватись, і в результаті залишалося 10 санкційних пакетів.

"І ось цього року, у березні, ми приєдналися до одного з цих режимів, тобто із 10 залишилося дев'ять. Цей санкційний пакет було запроваджено Євросоюзом проти певних людей із різних країн, які залучені до процесів, що порушують права людини. У цьому списку є і громадяни Росії, і громадяни інших країн", - пояснив міністр.

Він додав, що до цього списку входять російські держслужбовці, але проти перших осіб РФ обмеження Молдова не вводила. Країна поступово приєднуватиметься до решти 9 пакетів санкцій проти РФ.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Теми:

Ще на цю тему