Туреччина подвоїла імпорт російської нафти

15:00 17.05.2023

В першій половині травня Туреччина збільшила імпорт російської нафти Urals вдвічі, порівняно з аналогічним періодом у квітні.

Туреччина збільшила імпорт роснафти Urals вдвічі у першій половині травня. Це пов’язано з тим, що енергоносій з рф суттєво здешевшав через санкції. Про це пише Reuters із посиланням на дані Refinitiv Eikon, повідомляє видання usm.media.

Так, протягом 1-15 травня в порти Туреччини завантажували близько 193 тис барелів на добу (б./д.) російської нафти. Для порівняння, у першій половині квітня цей показник становив лише 96 000 б./д.

Очікується, що цього місяця російський експорт нафти із західних портів сягне чотирирічного максимуму. При цьому вартість роснафти залишається нижчою за встановлену «стелю цін», що й приваблює деяких покупців. Наразі Туреччина залишається єдиним великим імпортером російської Urals в європейському регіоні.

Хоча Стамбул не приєднався до санкцій проти москви, його компанії інтегровані в міжнародну фінансову систему і працюють з великими західними банками. Це обмежує здатність Туреччини імпортувати великі обсяги роснафти.
 

Ще на цю тему