Коли ми будемо на адмінкордоні Криму, підтримка Путіна в РФ зменшиться

12:30 14.05.2023

Президент Володимир Зеленський вважає, що по мірі просування українського контрнаступу російське суспільство й бізнес тиснутимуть на президента РФ Володимира Путіна з метою "знайти вихід".

Як пише Українська правда, про це Зеленський розповів в інтерв’ю італійським ЗМІ.

Пряма мова: "Вихід точно є, однозначно. У нас будуть контрнаступальні дії. Ми їх (росіян – УП) будемо відштовхувати назад, це точно відбудеться. Підтримка його (Путіна – УП) в суспільстві буде зменшуватись, у нього будуть внутрішні питання, і він їх буде вирішувати. Він буде знаходити ті чи інші кроки. Я в цьому впевнений. У нас мотивація буде тільки збільшуватись.

Паралельно ми організуємо саміт по нашій "формулі миру". Ми залучимо максимальну кількість людей, максимальну кількість фахівців і країн і розробимо повністю план, який буде зрозуміло як впроваджувати. Частина пунктів буде впроваджена без представників Росії, а частина – авжеж знадобляться потім якісь представники.

І повірте мені, коли ми будемо на адміністративних кордонах Криму, його (Путіна – ред.) підтримка всередині буде зменшена. Його внутрішнє коло, бізнес буде тиснути на нього знайти вихід. І їм доведеться знаходити його. Недовго залишилось".

Зеленський також висловив думку, що Путін не застосує ядерну зброю, оскільки хоче жити.

"Я вважаю, що він не буде застосовувати ядерну зрою. Але ніхто не знає до кінця, що в голові в цієї людини. Якщо Путін вирішить застосувати ядерну зброю, я вважаю, що на наступний день його не буде. А людина, яка сидить за довгим столом і боїться, що в нього буде ковід чи ще щось від людини, яка приїхала до нього на зустріч, точно хоче жити. … Мені здається, що він втратив ланцюжок з реальністю, але тим не менше він дуже хоче жити і буде для цього все робити", - сказав президент.

На думку Зеленського, коли Путін шукатиме вихід, то "застосує ті самі інформаційні інструменти, які він застосовував до цього, він пояснить своєму суспільству, що він переміг когось і операція виконана".

"В якийсь момент він може зрозуміти, що дипломатично він може вирішити це питання, якщо вийде з усіх наших територій. Загине менше людей. Він прийде до цього. Наше завдання – тиснути на нього щоденно, не тільки на полі бою, санкційно. Ми бачимо, що у них з економікою, всі це бачать", - підкреслив він.
 

Ще на цю тему