Росія почала експортувати дизпаливо суднами до Чилі

17:00 12.05.2023

Росія у квітні відправила перші суднові партії дизельного палива до Чилі, розширюючи постачання нафтопродуктів до Латинської Америки у зв’язку з пошуком нових ринків збуту.

Как сообщает издание Порти Украіни об єтом повідомляє Reuters.

Згідно із даними аналітичної компанії Refinitiv Eikon, у квітні в російському балтійському порту в Приморську завантажилися два танкери приблизно 73 тис. тонн дизельного палива і вирушили в порт Гуаякан у Чилі.

Після того, як у лютому набуло чинності ембарго ЄС на імпорт нафтопродуктів російського походження, Росія перенаправила свої морські поставки дизельного палива в Азію, Африку, Близький Схід і все більше — в Латинську Америку.

За даними Refinitiv, у січні-квітні 2023 року Росія відправила до країн Латинської Америки близько 1,5 млн тонн палива проти 211 тис. тонн, експортованих у регіон за весь минулий рік. Основна частина експорту російського дизельного пального з початку поточного року припала на Бразилію.

На початку червня 2022 року Євросоюз затвердив шостий пакет економічних та персональних санкцій проти Росії і Білорусі у зв’язку з російським військовим вторгненням до України. Основною складовою шостого пакета санкцій стала заборона на імпорт російської нафти морем. Ембарго набрало чинності з 5 грудня 2022 року для нафти та з 5 лютого 2023 року для нафтопродуктів.

Крім того, коаліція, до якої входять 27 країн Євросоюзу, США, Канада, Японія, Велика Британія та Австралія, встановила цінову стелю на морські перевезення російської нафти поза ЄС, після чого найбільші західні страхові компанії перестали страхувати судна, які транспортують нафту з Росії за ціною, вищою $60 за барель.

Теми:

Ще на цю тему