Росіяни прийшли на Чемпіонат світу з дзюдо з георгіївськими стрічками: організатори їх вигнали

20:20 10.05.2023

На чемпіонаті світу з дзюдо, який на даний момент відбувається у катарській столиці Доха, стався неприємний для росіян інцидент.

Як повідомляє портал Inside The Games, організатори турніру вигнали з трибун вболівальників, котрі прийшли з георгіївськими стрічками. Цих глядачів був ідентифіковано, після чого їх попросили покинути місце проведення змагань.

Вони не хотіли прибирати георгіївську символіку. Згодом організатори вирішили взагалі заблокувати їм доступ до трибун до кінця змагань.

"Вони були глядачами, і їх попросили прибрати ці речі, але вони цього не хотіли. Тож їх вивели з місця події, і не дозволять увійти знову", - сказав представник Міжнародної федерації дзюдо.

Варто відзначити, що російські дзюдоїсти увійшли до заявки Індивідуальних нейтральних спортсменів. Загалом на турнірі є 17 представників країни-агресора, 14 з яких перебувають на контрактах в ЗС РФ, ЦСКА та Росгвардії.

Додамо, що українське керівництво вирішило бойкотувати цей турнір через допуск організаторами до змагань російських спортсменів.

Ще на цю тему