Туреччина перед виборами відстрочила платежі за російський газ, - Reuters

17:00 10.05.2023

Туреччина відклала оплату Росії рахунки за природний газ у розмірі 600 млн доларів до 2024 року. Це перша така відстрочка в рамках угоди, оголошеної минулого тижня, яка наголошує на поглибленні зв'язків між Анкарою та Москвою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.


Згідно з угодою, платежі Туреччини за енергоносії до Росії на суму до 4 млрд доларів можуть бути відкладені до наступного року, повідомили два анонімні джерела.

Туреччина, яка готується до недільних виборів, дуже залежить від імпорту енергоносіїв, а Росія є їх найбільшим постачальником.

Угода про платежі за газ послаблює деякий тиск на валютні резерви Туреччини, виснажені нетрадиційною економічною політикою, а також зростанням цін на енергоносії після вторгнення Росії в Україну минулого року.

"Офіційно наступного року перенесено виплату у розмірі 600 млн доларів. Величезний вплив на це мало зростання цін на енергоносії", - повідомило одне з джерел.

Джерело повідомило, що Туреччина може відстрочити такі платежі найближчими місяцями залежно від динаміки цін на енергоносії.

Теми:

Ще на цю тему