Молдова передасть у червні другий звіт до Брюсселя про прогрес у єврореформах

14:40 10.05.2023

У червні Молдова надішле до Брюсселя другий звіт про свій прогрес у процесі реформ для наближення до Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску на засіданні уряду 10 травня, пише "Європейська правда" з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

"Ми підтримуємо зв'язок із Європейською комісією… У червні надамо новий звіт про процес реформ. Кілька днів тому ми надали інформацію про виконання рекомендації Єврокомісії, відзначили прогрес у сфері юстиції, деолігархізації, зміцненні демократії", – заявив Попеску.

Молдова першою з-за меж ЄС долучилась до європейської програми розбудови інфраструктури
Нагадаємо, що 23 червня 2022 року Молдова та Україна отримали статус кандидатів на вступ до ЄС.

У квітні цього року Молдова передала до Брюсселя перший звіт про прогрес, досягнутий у євроінтеграційних реформах.

21 квітня Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою до кінця 2023 року почати переговори про вступ Молдови до ЄС, після того, як країна виконає для цього всі умови. 

В ухваленій резолюції депутати попросили європейські інституції збільшити фінансову і технічну допомогу Молдові для реалізації реформ, підтримки населення і боротьби з дезінформацією. 

9 травня Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії щодо виділення додаткових 145 млн євро макрофінансової підтримки для Молдови, щоб допомогти забезпечити її видатки у 2023 році. 

Ще на цю тему